Spædbarnsterapi

Spædbarnsterapi er en psykoterapeutisk metode rettet mod traumer i de tidlige leveår. Metoden er udviklet af den franske børnelæge og psykoanalytiker Francoise Dolto og hendes elev Caroline Eliacheff. Metoden er, som den praktiseres i Danmark, udviklet af Inger Poulsen og Inger Thormann. Begge er stiftere af Dansk Institut for Spædbarnsterapi.


Læs mere her:​ spædbarnsterapi.dk


Spædbarnsterapi kan også kaldes tidlig traumeterapi eller før-sproglig terapi. En voksen eller et ældre barn kan ligesom det helt lille barn have glæde af spædbarnsterapi. Hvis den voksne i fosterstadiet og/eller i sine tidlige leveår har haft traumatiske oplevelser, vil disse så længe de ikke italesættes binde uforklarlig energi.

To væsentlige sætninger i spædbarnsterapi er:

“Alt usagt binder energi”“Lad aldrig barnets smerte blive glemt.”

Hvordan foregår Spædbarnsterapi?

  • Spædbarnsterapi igangsættes i tæt samarbejde med barnets forældre eller omsorgspersoner. Jeg interviewer dem om barnets foster og barneliv.
  • Jeg udarbejder og skriver herefter terapierne/ordene. Ordene nøje udvalgt. Ordene handler bl.a. om barnets historie, om forældrene, fosterlivet, det der konkret er sket i barnets liv og om barnets aktuelle og fremtidige livssituation.
  • Herefter mødes jeg igen med forældrene/omsorgspersoner og sammen gennemgår vi de enkelte sessioner. Jo yngre barnet er, jo kortere skal terapiseancerne være. Til det lille barn under et år, skal terapierne ikke vare meget mere end 5-6 minutter. Anvender man derimod metoden til en voksen, vil man kunne nøjes med én noget længere terapiseance. En voksen kan huske og også rumme at få hele sin historie på en gang. Vi godkender terapisessionerne i samarbejde
  • Spædbarnsterapien bliver fortalt på en ærlig og nænsom måde, hvor ingen skal føle sig forkerte.
  • I forløbet vejleder og støtter jeg forældrene/omsorgspersoner i, hvordan de enkelte sessioner vil forløbe, samt guider dem i, hvordan de støtter og hjælper deres barn, når barnet hører Spædbarnsterapien.

  • Imellem Spædbarnsterapierne tilbydes forældrene/omsorgspersoner samtaler, hvis noget skal justeres eller tales om vedrørende barnets proces. Der tilbydes også en afsluttende samtale. Yderligere samtaler aftales efter behov.

Hvordan opbygges en Spædbarnsterapi?

I Spædbarnsterapien er der tre elementer, der går igen i alle terapierne:

  • Jeg præsenterer mig for barnet og der ligger sedler eller billede for hvor barnet og forældrene/omsorgspersoner skal sidde under Spædbarnsterapien.
  • Jeg fortæller barnets dets historie, i datid, fordi det var sådan det var.
  • Jeg afslutter alle Spædbarnsterapi sessioner med et ”håb”. Dette håb fortælles i nutid, fordi det omhandler her og nu og det fremadrettede liv.

Spædbarnsterapien udleveres i papirform til forældrene eller nære omsorgspersoner for barnet, og de introduceres i, hvordan de kan læse/genfortælle elementer eller hele Spædbarnsterapien for barnet, således at barnets føler sig mødt og set i det, der var svært engang.

Kontakt mig

Stil et spørgsmål eller book en tid herunder.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jeg samler på tilfredse kunder

Læs hvad mine kunder siger om mig

"Nærvær og forståelse"

Hos Jane bliver du mødt med nærvær og forståelse. Du vil føle dig set, accepteret og taget imod, lige der hvor du er. Jane hjælper dig med at få øje på de skridt, som det lige nu er muligt for dig at tage. Hun styrker dig i at stå stærkere og klogere i livet. Jeg kan oprigtig og på det varmeste anbefale dig et forløb hos Jane. Det er den bedste gave, du kan give dig selv.

Louise, 44 år

"Sessionerne med Jane kan beskrives meget enkelt."

Du bliver set fra det sekund du træder ind af døren. Du bliver omfavnet med en sådan grad af empati og støtte, at så snart hun kigger dig i øjnene, for det gør hun, når du ignorerer dine følelser, så føles det rigtigt at give slip. Hun skaber en tryghed i samtalen, som jeg aldrig havde oplevet før. Og selv de gange hvor du måske ikke helt tør at give slip endnu, så ved du at hun står klar, når du er. En sand ven som jeg ikke ville have været foruden.

Monique, 28 år

"Flyttet mig fra floden til flodbredden"

"Mit forløb hos Jane har flyttet mig fra floden til flodbredden. Jeg mærker Jane som person, samtidigt med at hun er professionel. 

Jeg oplever hende autentisk og nænsom, og hun opfanger, hvad jeg har behov for på dagen. 

​Tak Jane."

Pernille, 30 år

"Et fantastisk og engageret menneske"

Mine samtaler med Jane har betydet nye måder at se på og reflektere over mine tilgange og handlinger, som igen har betydet nye handlemuligheder. Jane er et fantastisk og engageret menneske, med et skarpt blik ind i de mekanismer som vi ubevidst bliver styret af og helt konkret hjælper hun hun mig med at sortere i de følelser og tanker, så der opstår nye handlemuligheder. Hun har gjort en stor forskel for både mig og min datter i en svær livssituation.

Evy Rosenkilde, 55 år

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Janemagaard

Allegade 82, kælderen, 5000 Odense C

Klik her for rutevejledning

CVR: 41616709

Kontaktoplysninger

Telefon: 50 99 97 71

E-mail: Janemagaard@protonmail.com

Telefontider

Mandag - 8-17

Tirsdag & onsdag: Efter aftale

Torsdag 14-19

Fredag 8-15

Lørdag: Efter aftale

Søndag: lukket

Cookie- & Privatlivspolitik